מתי אבוקדו בשל?
איך מרככים אבוקדו קשה – המדריך המלא
יש אנשים שמעדיפים לא להסתבך עם אחד הפירות המושלמים והעשירים ביותר רק בגלל שהם לא מצליחים להבין מתי אבוקדו בשל. חבל, כי לא מדובר פה על פיזיקה גרעינית. הטיפים הבאים יעזרו לכם להבין בדיוק איך יודעים שאבוקדו בשל, איך מרככים אבוקדו קשה ומה עושים עם אבוקדו שהשחיר.
מתי אבוקדו בשל – סימני זיהוי
יש מספר סימנים פשוטים שיעזרו לכם לדעת מתי אבוקדו בשל. הסימן הראשון הוא כמובן מידת הקושי שלו: אבוקדו לא בשל קשה למגע, לעומת אבוקדו רך יחסית למישוש שבהחלט כבר ראוי לאכילה. עדיף לאכול את האבוקדו כשהוא רך מאחר ובמצב זה הוא העשיר ביותר בערכים תזונתיים, אבל גם אם הוא קשה אין סיבה שלא לקנות אותו ולתת לו זמן להבשיל אצלכם בבית. אל דאגה, עוד רגע נדבר על איך מרככים אבוקדו קשה.
הסימן הבא שיש לבדוק הוא האיכות של הקליפה: אם הקליפה בעלת צבע אחיד ונטולת פגמים חיצוניים – מצוין, אבל אם מופיעים עליה סדקים או כתמים כהים זה עלול להעיד על אבוקדו רקוב ועדיף לוותר עליו.
ועכשיו טיפ למתקדמים: ניתן לבדוק את מידת הבשלות של האבוקדו באמצעות הסרת הפטוטרת, כלומר השפיץ בראש שממנו הפרי היה מחובר לענף העץ לפני שנקטף. לאחר ההסרה אפשר להציץ לצבע שבפנים: צבע צהוב מעיד על אבוקדו בשל, ירוק-צהבהב אומר שכדאי לתת לו עוד זמן וצבע חום או שחור אומר שהוא לא ראוי למאכל.
איך מרככים אבוקדו קשה?
קניתם אבוקדו שעוד לא הבשיל ואתם שוברים את הראש עם השאלה איך מרככים אבוקדו קשה? כשזה מגיע לאבוקדו לא תמיד קל לדחות סיפוקים ולכן תנו לנו לעזור לכם עם כמה שיטות פשוטות מאוד להאצת תהליך ההבשלה.
מילת המפתח בתשובה לשאלה איך מרככים אבוקדו קשה היא אופן האחסון: כדי לרכך אבוקדו שעוד לא הגיע לבשלות יש לאחסן את הפרי בטמפרטורת החדר. מה לא לעשות? טעות נפוצה היא לשמור אבוקדו לא בשל במקרר. הטמפרטורה הנמוכה אכן טובה מאוד בשמירה על חיי מדף של אבוקדו רך שהבשיל, אבל מאטה משמעותית את קצב ההבשלה של אבוקדו קשה.
הכלל הוא: רך למקרר, קשה – שיישאר בחדר.
אחרי שסגרנו את עניין האחסון הגיע שלב הטריקים! טיפ מופלא שיעזור לנו להבין איך מרככים אבוקדו קשה הוא לסגור את האבוקדו בשקית מחוררת יחד עם בננה או תפוח. למה? מדע! הפירות הללו משחררים כמויות גדולות של חומר בשם אתילן, האתילן הוא הורמון שמעודד הבשלה של פירות ומזרז את התהליך אצל האבוקדו.
מותר לאכול אבוקדו משחיר?
בעיקרון אין בעיה בלאכול אבוקדו משחיר. השחמה של פירות נובעת מתהליך חימצון טבעי, שבפני עצמו לא מסוכן לבני אדם. אם אתם רוצים ללכת על בטוח (או שפשוט לא נעים להגיש לאורחים סלט אבוקדו עם כתם שחור), תמיד אפשר לחתוך החוצה את החלקים שהשחירו ולאכול את מה שנשאר.
אבל מה עושים כשיש לנו חצי אבוקדו שאנחנו רוצים לשמור? אפשר לעכב את תהליך ההשחרה באמצעות טפטוף לימון (או כל מקור אחר לוויטמין C ????) על החלקים הפנימיים של הפרי ולעטוף אותם בניילון נצמד. לעומת זאת אם הקליפה של הפרי המושחר סובלת מסדקים וחתכים, יש סיכוי שכבר חדרו פנימה זיהומים ולכן עדיף להימנע מלאכול אותו.