איך לגדל אבוקדו בבית?
1חילוץ הגרעין
בשלב הראשון נחלץ את גרעין האבוקדו בשלמותו מהפרי. נחרוץ את האבוקדו לאורכו בעומק של ס"מ בערך, ונפתח אותו ע"י סיבוב שני החצאים בכיוונים מנוגדים. לפעמים פשוט יותר לאכול את האבוקדו…ולהשתמש בגרעין, בתנאי שהוא לא נשרט מהסכין כמובן.
2ניקוי הגרעין
את הגרעין נשטוף בזהירות, מים חמימים,ללא סבון ונסיר עם הידיים את שאריות האבוקדו. אין צורך להוריד את הקליפה החומה אלא יש לקלף רק את החלק התחתון הרחב של הגרעין ולקטום כ- 2 מ"מ מחלקו העליון.
3הכנת הגרעין
נחזיק את הגרעין כאשר חלקו הצר והמחודד (והקטום) פונה כלפי מעלה, ונתקע בעדינות 4 קיסמים בעומק של כחצי ס"מ, במרווחים שווים, מסביב לגרעין ובחלקו האמצעי.
4הכנת הכלי
נבחר כוס זכוכית או צנצנת בעלות פתח רחב מספיק להכיל את מלוא רוחב גרעין האבוקדו בקלות, אך לא רחב מדי כדי שהקיסמים יוכלו להישען על השוליים. נמלא את הכלי במים במלואו, נשעין את הקיסמים על שולי הכלי ונוודא שהקצה העגלגל יהיה תמיד בתוך המים.
5הכנת הגרעין
נמקם את הכלי במקום יציב ליד חלון מואר היטב ונחכה לשורשים הראשונים. נבדוק מדי יום שהמים בכלי גבוהים וכי הקצה התחתון של הגרעין שקוע במים.
6הכנת הגרעין
לאחר נביטת השורשים רצוי להחליף את המים בכלי מדי יומיים למנוע הצטברות חיידקים העלולים לפגום בצמיחת האבוקדו.
7הכנת הגרעין
במשך השבועיים שלושה הבאים, נקפיד על גובה המים בכלי, נראה איך הקליפה החומה החיצונית של הגרעין מתייבשת ומתקפלת. עם צמיחתם של השורשים הם מתעבים ובוקעים את הגרעין לשניים, גבעול מציץ מהחלק העליון וככל שהוא עולה לגובה מתרבים עליו העלים.
8הכנת הגרעין
כאשר הגבעול מגיע לגובה של 30 ס"מ ניעביר אותו לעציץ קטן. גם כאן נקפיד על לחות ונוודא מדי יום שהאדמה בעציץ לחה. לאחר כחודש מוזמנים האמיצים והאופטימיים לשתול את השתיל הקטן בחצר…