אור ירוק: הכול על גידול מלפפונים בישראל
זה נכון שאין חגיגה בלי עוגה, אבל גם לא סלט בלי מלפפון. הוא חובב שמש ולחות ותושב קבע במגירת הירקות של כל בית בישראל. 75% אחוז מסך צריכתו המקומית מגיעה מישוב אחד. אז מי אמר שהדשא של השכן ירוק יותר? מגירת הירקות של כל בית בישראל אינה שלמה ללא נוכחותו של המלפפון. הוא השחקן המרכזי של כל סלט טרי. הוא מכיל ויטמינים ומינרלים כמו סידן, ברזל, מגנזיום, ויטמין C, ויטמין Bלסוגיו וחומצה פולית. סגולותיו המרעננות והאנטי דלקתיות הפכו אותו לכוכב גם בתחום הטיפוח הטבעי. מחקרים הוכיחו שהוא אף מקל על כאבי ראש. בואו לשמוע כל מה שצריך לדעת על גידול מלפפונים.
היכן גדלים רוב המלפפונים בישראל?
החקלאים הישראליים מגדלים את המלפפון במשך כל השנה והוא צומח די מהר. ההעדפות של הפרי הירוק (כן, פרי!) כוללות שמש ולחות. הוא לא חובב גדול של שינויים לא צפויים בתנאים. אז היכן בדיוק המלפפון גדל? קבלו נתון מדהים: 75% מסך תצרוכת המלפפונים בישראל גדלה במושב אחיטוב שבעמק חפר. כחצי מהתושבים בו עוסקים בחקלאות, רובם המוחלט בגידול מלפפונים. החקלאים הם ההורים הגאים של 60 אלף טון ירק בשנה שגדלים על אדמת המושב.
מלאכת גידול המלפפונים דורשת מומחיות שכן גידולם כרוך באתגרים, עליהם נרחיב ממש עוד מעט. הקרקע, הלחות והטמפרטורות האידיאליות במושבי השרון מספקים את התנאים האופטימליים לגידול מלפפונים משובחים. גידול המלפפונים מתרחש בשלושה מחזורים: שלושה חודשים באביב ובקיץ וחמישה חודשים בחורף.
האתגרים בגידול מלפפונים
מאחורי חזותם הקשוחה והקשיחה של המלפפונים עומדים אתגרים רבים שאי צליחתם עלולה לפגוע בגידולם ובאיכותם. המלפפונים הם ישות די רגישה ועל כן מחסור במים, אדמה דלה ושינויים פתאומיים וקיצוניים בטמפרטורה עלולים להפוך אותם למרירים, פגומים ולא ראויים למאכל. גם המזיקים ביניהם וירוסים, פטריות וכנימות, מאיימים על חברנו המרענן והאהוב ופוגמים בתוצר השנתי ובצבירת היבול.
כפי שכבר הזכרנו, המלפפון צומח במהירות רבה. בסך הכול חולפים 40 ימים בין הזריעה לקטיף בסביבה חמה. כתוצאה מכך, יש צורך לקטוף אותו כמעט בכול יום, והרבה ידיים עובדות נדרשות לשם כך בתהליך הקטיפה. תוסיפו לכך את העובדה שהמלפפונים אוהבים חום ולחות, דבר שיוצר תנאי חממה קשוחים למדי לעוסקים במלאכה.
מהחקלאי לקמעונאי: התארגנות "חקלאי גרנות" עבור החקלאים הישראליים
גם האתגרים הלוגיסטיים מוסיפים נופך מורכב לשיווק המלפפונים. למלפפונים חיי מדף קצרים ויצואם אינו משתלם. זו הסיבה שכול התוצרת משווקת בשוק הישראלי המקומי. כמו כן, לא די בתוצרת איכותית אם היא לא מגיעה בהיקפה הראוי לצרכן. הליך השיווק, המכירה, ההובלה והניתוב של התוצר יכול להיות די קשוח, מסורבל ומייאש. אנו במשפחת חקלאי גרנות מודעים לכך וזו בדיוק הסיבה שהקמנו את ההתארגנות, שמטרתה והתמחותה תמיכה והגנה על החקלאי. מדובר כמובן על שיווק ישיר מהחקלאי לקמעונאי.
בבסיס ההתארגנות ישנם 70 משקים החולשים על 43 קיבוצים ומושבים שיתופיים, שממוקמים מאזור השרון ועד מורדות הכרמל. התשוקה שלנו פשוטה: שמנו לנו כמטרה עליונה לתמוך בחקלאים שלנו בכל השלבים, בשקיפות, בסבלנות ומקצועיות. חשוב לנו לעזור להם לייצר ולשווק תוצרת איכותית ומקומית שתאכל בגאווה בכל בית בישראל. זאת בעזרת מערכת מקצועית ומשומנת עליה חולשים אנשי הצוות שלנו אנשי אדמה שמתפעלים מרכז לוגיסטי רחב ומאובזר. אם לא די בכך, אנו עובדים עם טכנולוגיות חדשניות מתקדמות שחושפות את החקלאים שלנו למידע זמין אודות שרשרת האספקה, המנוהלת גם היא באופן מיטבי ויעיל.
לא פשוט להיות חקלאי בישראל- תנו לנו להושיט לכם יד ולהיות עבורכם משענת.