מתי עונת האבוקדו מתחילה?
נסו רגע לענות בעצמכם – מתי מתחילה עונת האבוקדו? עכשיו זה הזמן שבו אתם עונים :"בחורף, כמובן". לא רע חברים, אבל התשובה האמיתית לשאלה זו היא הרבה יותר מורכבת. הסיבה לכך היא שבארץ נפוצים כמה זני אבוקדו מרכזיים, שלכל אחד מהם מועד הבשלה נפרד.
מתי מתחילה עונת האבוקדו בישראל?
כדי לענות על שאלה זו, בואו נכיר את זני האבוקדו המרכזיים שניתן למצוא בישראל:
- גליל – נקטף בין סוף אוגוסט לסוף ספטמבר, מה שהופך אותו לזן האבוקדו שקוטפים ראשון בכל עונה.
סימני זיהוי: קליפה דקה בצבע ירוק בהיר ובעל צורה מוארכת. - האס – אחד מזני האבוקדו הכי פופולריים בארץ, נקטף מאמצע נובמבר עד אפריל.
סימני זיהוי: קליפה עבה ומחוספסת בצבע ירוק כהה עד שחור. בעל צורה דמוית אגס. - אטינגר – זן אבוקדו פופולרי נוסף בישראל. נקטף מאמצע ספטמבר עד חודש מאי.
סימני זיהוי: מתאפיין בצורה אליפטית ובקליפה ירוקה מנוקדת שאינה מחליפה את צבעה בעת ההבשלה. - פוארטה – נקטף מסוף נובמבר עד אפריל. השמן ביותר מבין זני האבוקדו בישראל.
סימני זיהוי: קליפה דקה וחלקה בצבע ירוק כהה. צורה אליפטית. - פינקרטון – נקטף מאמצע נובמבר ועד מרץ.
סימני זיהוי: צורה מוארכת מעט, קליפה ירוקה מחוספסת בעובי בינוני.
ובחזרה לשאלה עבורה התכנסנו כאן היום – מתי מתחילה עונת האבוקדו בישראל? למרות שזנים רבים של אבוקדו אכן נקטפים במהלך חודשי החורף, האמת היא שהעונה מתחילה בשלהי הקיץ או בתחילת הסתיו בזכות מועדי ההבשלה השונים של כל זן.
מתי קוטפים אבוקדו?
גם כאן התשובה מעט, ניחשתם נכון, מורכבת. הזמן והעונה לא בהכרח קובעים את הקטיף כך שגם אם לצורך העניין אנחנו נמצאים בסוף אוגוסט, זה לא אומר שאפשר להתחיל מידית לקטוף את כל האבוקדו של זן "גליל". אז איך יודעים מתי קוטפים אבוקדו? התשובה היא לפי אחוזי השומן של הפרי. כן כן, לא נעים להגיד לאבוקדו שהוא כבר השמין אבל זה בדיוק המדד החשוב.
לכל זן אבוקדו יש אחוז שומן מוגדר אליו שואפים שהפרי יגיע לפני שקוטפים אותו, אחרת הוא פשוט לא ראוי למאכל. לדוגמה, לזן "גליל" נדרשים רק 18 אחוזי שומן בפרי כדי שיהיה מוכן לקטיפה, בעוד "פוארטה" השמנמן צריך 22 אחוזי שומן. שאר זני האבוקדו צריכים בערך 20 אחוזי שומן של הפרי עם ניואנסים דקים של כמה עשיריות אחוז ביניהם כדי להיות מוכנים להיקטף ולעבור לתחנה הבאה שלהם – הסופר השכונתי הקרוב לביתכם.
אז מתי אוכלים אבוקדו בתכל'ס?
ההמלצה שלנו היא לנסות כמה זנים של אבוקדו לאורך השנה בדרגות קושי שונות וכך לגלות איזה מהם קולע בול לטעם שאתם מחפשים. התחשבו במועד ההבשלה של כל זן כפי שפירטנו פה כדי לדעת מתי הזמן הנכון לחפש אותו על המדף ולחוות אותו בצורה המושלמת.
בתיאבון!