עוגת קלמנטינות קלה ומפגיזה לפסח
פסח שמח! כולנו מתכוננים לסדר המשפחתי שלנו, ובינתיים נזכרים בכל המתכונים הקלאסיים לפסח.
לא משנה כמה המפגש המשפחתי האינטנסיבי יכול להוסיף מתח לחיים של חלק מאתנו, המאכלים והקינוחים המנצחים שמזכירים ילדות, מפצים ומנחמים והופכים את ימי החג להרבה יותר משמחים.
לכל אחד יש את מאכלי הפסח שמזכירים לו את הבית, ואתם בטח יודעים מה הם שלכם.
קלמנטינה ישראלית, עם מעט או ללא חרצנים יכולה להפוך קינוח מוכר של פסח למיוחד ומפואר, בוא נראה איך עושים את זה!
ועכשיו לגרסה המפגיזה של העוגה הזאת, עוגת שקדים קלמנטינה!
זוהי עוגה לחה, דחוסה וארומטית. היא נשמרת היטב, ואפילו משתפרת לאחר כמה ימים. מושלמת להגשה עם קרם פרש או אבקת סוכר, עם האורחים או ליד כוס תה רגועה – אחרי שהאורחים הלכו.
חומרים
4 קלמנטינות גדולות (כ-350 גרם)
6 ביצים גדולות
כוס ורבע סוכר לבן
250 גרם קמח שקדים
1 כפית אבקת אפייה (בחרו אבקה כשרה לפסח)
אופן ההכנה
מבשלים תחילה את הקלמנטינות בתוך סיר עם מעט מים. הכניסו את הקלמנטינות שלמות עם הקליפה לתוך סיר עם מעט מים קרים, מביאים לרתיחה חלקית עם מכסה ומבשלים שעתיים.
מסננים, זורקים את מי הבישול, ולאחר קירור, חותכים כל קלמנטינה לשניים ומסירים את החרצנים.
זורקים את הקלמנטינות – כולל קליפות – אל מעבד מזון ומרסקים בעיבוד קצר (או לחלופין בצורה ידנית).
מחממים את התנור 170 מעלות
מתיזים מעט ספרי שמן על תבנית קפיצית בגודל 20 ס"מ.
לאחר מכן ניתן להוסיף את כל שאר המרכיבים למעבד המזון ולערבב.
לחלופין, אפשר להקציף את הביצים ידנית תוך הוספת הסוכר, קמח השקדים ואבקת האפייה, לערבב היטב ולבסוף להוסיף את הקלמנטינות המרוסקות.
יוצקים את תערובת העוגה לתבנית המוכנה ואופים שעה, או עד ששיפוד ייצא נקי; שימו לב שהחלק העליון לא נשרף ובמקרה הצורף הסירו את הלהבה העליונה או כסו בנייר כסף.
מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר, בתוך התבנית. כשהעוגה קרה אפשר להוציא אותה מהתבנית.