איך לבחור, לקלף ולחתוך אבוקדו - מדריך
לא פעם קורה שניגשנו לסופר, קנינו אבוקדו ובבית גילינו שהוא קשה כמו אבן או, גרוע יותר, כבר השחיר בפנים. כדי לבחור אבוקדו לא צריך לעשות דוקטורט???? , אבל כן יש כמה סימנים שחשוב להבחין בהם לפני שהולכים לשלם עליו בקופה.
השיטה הנכונה לבחור אבוקדו
בשלב הראשון, הסתכלו היטב על הקליפה של האבוקדו וחפשו אחר הסימנים הבאים:
- האם הקליפה של האבוקדו נקייה מ"צלקות" ומסימנים אחרים, שעלולים להעיד על טלטול של הפרי בדרכו אל החנות?
- האם לאבוקדו יש צבע אחיד? אבוקדו מגיע בצבע ירוק או שחרחר, אבל אם יש עליו יותר מצבע אחד זה עלול להעיד על בעיה.
השלב הבא הוא בחינת צבע הגבעול של האבוקדו:
- פרי עם גבעול ירוק מעיד על קטיפה מוקדמת מדי ולכן סביר שיהיה לא בשל.
- אבוקדו ללא גבעול כלל עלול להיות בשל יתר על המידה.
- גבעול שניתן לניתוק בקלות ותחתיו עיגול צהוב מעיד על רמת בשלות מתאימה. עיגול צהוב-ירוק אומר שהפרי יהיה בשל בקרוב.
עוד סימן ידוע שמעיד על בשלות של אבוקדו הוא רמת הקושי שלו כשנוגעים בו: רך מעיד על בשלות ויש לאכול אותו בימים הקרובים, בעוד אבוקדו קשה אינו בשל ויכול להחזיק לפחות שבוע בבית. כאשר אתם קונים אבוקדו, חשבו קדימה מתי אתם מתכוונים לאכול אותו.
איך לחתוך או לקלף אבוקדו
חזרתם הביתה אחרי קניות בסופר ואתם רוצים סוף-סוף לאכול את האבוקדו שקניתם? יש אנשים שגם בשלב הזה מסתבכים לפעמים וזקוקים למורה נבוכים.
אפשרות אחת היא לחתוך אבוקדו מלמעלה למטה. שימו לב שיש גרעין גדול באמצע האבוקדו, אז אל תחתכו עמוק מדי עם הסכין אחרת תיתקלו בהתנגדות והסכין עלול לסטות מנתיבו לכיוונים בלתי צפויים. לאחר מכן, אפשר באמצעות כף לחלץ את החלק האכיל של האבוקדו ובעזרת מזלג למעוך אותו כדי שיהיה אפשר למרוח את האבוקדו על לחם, לעשות ממנו סלט או כל רעיון אכיל אחר שעולה בראשכם.
אופציה אחרת, על אף שהיא אולי נפוצה פחות, היא לקלף אבוקדו עם קולפן. כן, אותו קולפן שאיתו אתם מקלפים לדוגמה תפוחי אדמה. יש אנשים שטוענים כי לקלף אבוקדו נחשב פשוט ובטוח יותר מאשר שימוש בסכין.
איך לאחסן אבוקדו
אופן האחסון של האבוקדו תלוי במידת ההבשלה שלו:
- אם הפרי קשה ואינו בשל, יש לשמור אותו בטמפרטורת החדר ולאכול אותו רק לאחר שהתרכך.
- אם הפרי כבר בשל, יש לשמור אותו במקרר בטמפרטורה נמוכה על מנת להאריך את חיי המדף שלו.
- אם אכלתם רק חצי אבוקדו, אפשר לאחסן את השארית במקרר ולטפטף מעט מיץ לימון על החלקים החשופים ולהצמיד עליהם ניילון כדי למנוע את השחרתם.