הדרך הנכונה להנבטת אבוקדו
אם אתם מעוניינים להוסיף צבע ויופי ולשפר את איכות האוויר בבית שלכם – הנבטת אבוקדו היא דרך מעולה לעשות זאת. באמצעות הנבטה נכונה של גלעין האבוקדו תקבלו עציץ נוי שעולה מעט ונותן הרבה. מדובר בתהליך זול, קל, ופשוט ליישום ולתחזוק. עקבו אחר השלבים הבאים ושימו לב לטיפים החשובים בסיום בשביל להצליח לעשות זאת.
שלב ראשון להנבטת אבוקדו – טיפול בגלעין
יש להתחיל בהסרה עדינה של גלעין האבוקדו – מבלי לחתוך אותו. לאחר מכן יש לשטוף ולנקות אותו. ניתן לעשות זאת על ידי השרייה של הגלעין במים למשך מספר דקות ושפשופו בשביל להסיר ממנו שאריות פרי. יש להימנע מלהסיר את השכבה החומה של הגלעין, שמשמשת כקליפה שלו, אך כדאי לדעת שיש דעות שונות בנידון, ולרוב ניתן להנביט גם אם הקליפה הוסרה.
שלב שני להנבטת אבוקדו – זיהוי החלק העליון והתחתון
גלעין האבוקדו עשוי להיות מוארך ומלבני או לחילופין עגול. בכל מקרה לכל הגלעינים יש חלק תחתון – החלק שממנו השורשים צומחים, וחלק עליון – החלק שממנו הנבטים צומחים. החלק התחתון הוא שטוח יחסית, בעוד החלק העליון מחודד יותר. החלק התחתון הוא החלק שבא במגע ישיר עם המים.
שלב שלישי להנבטת אבוקדו – ניקוב עם קיסמי שיניים
כעת יש לקחת 3-4 קיסמי שיניים ולנעוץ אותם סביב היקפו של הגלעין. כדאי לנעוץ אותם תוך שמירה על מרווח שווה ביניהם, ולהקפיד על כך שהם נעוצים כמו-שצריך.
שלב רביעי להנבטת אבוקדו – הנחת הגלעין בכוס מים
כעת יש להניח את הגלעין בתוך כוס עם מים, כשחצי ממנו שקוע בתוך המים. את הכוס יש להניח על אדן החלון על מנת שהגלעין יזכה לחשיפה ישירה לאור השמש. כדאי להשתמש לשם כך בכוס שקופה וצלולה, כך שתוכלו לעקוב אחר תהליך הצמיחה של השורשים והנבטים וכדי שתוכלו לראות בקלות מתי יש להחליף את המים.
שלב חמישי – מחכים עד שהאבוקדו ינבט
תהליך ההנבטה יכול לקחת בין 2 ל-8 שבועות, כך שיש להיאזר בסבלנות עד שרואים נבט ראשון. חשוב לדאוג להוסיף מים ולא לאפשר לכוס להתרוקן – אחרת הצמח ימות. כשהצמח מגיע לגובה של כ-15 ס"מ, ניתן להניח אותו בעציץ עם אדמה. יש לוודא שהחצי העליון של הגלעין נשאר חשוף. לאחר מכן יש להניח את העציץ על אדן החלון, כך שיזכה לקבל מנה הגונה של אור שמש.
טיפים חשובים מהחקלאי
בשביל שההנבטה שלכם תהיה מושלמת, ותזכו לקבל עציץ אבוקדו, ובסוף גם עץ פרי אמיתי אם תרצו, כדאי לשים לב לטיפים הבאים:
- כדאי להחליף את המים בתדירות גבוהה בשביל למנוע היווצרות של פטריות ועובש שעלולים להרוג את הנבט. באופן כללי צמח האבוקדו שותה מים רבים ויש לוודא שתמיד יש מים בכלי שבו הוא נמצא.
- כשהצמח מונח בעציץ, האדמה שלו תמיד צריכה להיות לחה – אך לא ספוגה במים. אם אתם רואים עלים צהובים, כנראה שהשקתם יותר מדי. במצב שכזה יש להניח לצמח להתייבש למשך מספר ימים.
- לאחר שהסרתם את הגלעין בשלב הראשון, יש להניח אותו במים מיד לאחר ההסרה, ולא להניח לו להתייבש.
- כוס זכוכית עדיפה על כוס פלסטיק.
- במידה ואתם מזהים חרקים על הצמח, ניתן לשטוף אותו עם צינור עד שכולם הוסרו ממנו.
- אם אתם מניחים את הצמח מחוץ לבית, כדאי לעשות זאת בקיץ בלבד, ובפרט אם אתם מתגוררים באזור קר יחסית. בתקופות הקרות מומלץ להכניס אותו פנימה.
הנבטת אבוקדו באופן קל ופשוט
לא קשה להנביט אבוקדו באופן מושלם. צמח האבוקדו אוהב את אור השמש, והרבה ממנו, ואוהב מים – והרבה מהם, אבל אין צורך להציף אותו. תחזוק הצמיחה של הגלעין, השורשים והנבטים יעניק לכם צמח ירוק ויפהפה, שישפר את המראה של הבית, את האווירה השוררת בו, את הארומה שלו וגם את איכות האוויר שבו. שיהיה בהצלחה!