מתכון קליל לגרניטה קלמנטינה
הקיץ כבר כאן איתנו ואיתו החום הישראלי והלחות המוכרים. כשבחוץ השמש יוקדת מעלינו אנו מזיעים וזועפים מהחום, ניתן לפנטז ולתכנן את הדבר המושלם שנעשה כשתגיע סוף סוף העונה הקרירה. לאלה שפחות מתחברים לחורף, הנה לכם/ן משהו לצפות לו בסוף יום חם. מדובר בקינוח. ולא סתם קינוח, אלא גרניטה קלמנטינה.
חלקכם אולי מכירים אותה ולמי שלא מכיר, זה אף פעם לא מאוחר מדי. גרניטה היא קינוח חצי קפוא שמוצאו בסיציליה שבאיטליה. היא עשויה מפירות טבעיים, מקפה או מיין המעורבבים עם סירופ סוכר. היא ממוקמת איפשהו בין הסורבט ל-snow cone אך ייחודית בשל המרקם הספציפי אשר קיים רק לה הנעשה על ידי עבודה ידנית (קלה במיוחד!) של גירוד עם מזלג. אפשר למצוא אותה בטקסטורות משתנות באזורים שונים באיטליה; בחלקם המרקם שלה יהיה מחוספס יותר ובחלקים אחרים, המרקם יהיה חלק יותר. זהו גורם המשתנה לפי טכניקות ההקפאה בעת הכנתה. ניתן להכין אותה כמעט מכל פרי, בתוספת או ללא אלכוהול והיא תגרום לכם להרגיש טוב יותר, קר יותר, כיף יותר (בעיקר בגרסתה המשכרת) ובכללי, בסטייל יותר.
את הגרניטה מגישים ואוכלים כקינוח עם כפית בכל שעות היום או כפי שנהוג בסיציליה, בארוחת בוקר בשילוב עם מאפה בריוש חם.
בגרסאותיה המסורתיות הקלאסיות של גרניטה סיציליאנית נוכל למצוא גרניטה לימון, קפה, שקדים, מנטה, תותים, תותי בר ואוכמניות בעונה, שוקולד ,תפוז והאהובה עלינו מכולם – גרניטה קלמנטינה. גרניטה קלמנטינה היא מיוחדת ,טעימה ומרעננת במיוחד. תופתעו לדעת שאף על פי שזהו קינוח קפוא הנאכל בחורף, הקלילות והרעננות שלה לסיום של ארוחה עשירה וכבדה יותר הם מדויקים ונכונים. הדבר החשוב ביותר שכדאי לדעת על הקינוח המרשים הזה הוא שהוא קל מאוד להכנה והמרכיבים בו הם מינימליים! זהו מתכון אפילו לעצלנים ביותר ביננו. כל מה שאתם צריכים זה להיות כמה שעות בבית בזמן הכנת המתכון. ההכנה עצמה נעשית במעט מאמץ ביחס לקינוח האלגנטי והטעים שתקבלו.
מוכנים לגלות איך נוצר הקסם?
מתכון להכנת גרניטה קלמנטינה
למתכון תצטרכו את הרכיבים הבאים:
- 24 קלמנטינות
- ¼ כוס סוכר
- חתיכה אחת בעובי 1.5 ס"מ של ג'ינג'ר טרי קלוף
- 1 כף של מיץ לימון טרי
- אופציונלי בלבד: אלכוהול שאוהבים (הכמות תלויה בכם).
את ההכנה לגרניטה ניתן לחלק לארבעה שלבים.
שלב ראשון
לקלף את הקלמנטינות שלנו ובעזרת מסחטה פשוטה לסחוט מהן מיץ (יצאו לנו בערך 2-3 כוסות של מיץ קלמנטינה).
שלב שני
להוסיף את הסוכר למחבת. אליה נצרף גם ¼ כוס מים ואת חתיכת הג'ינג'ר הקלוף שלנו. להביא לרתיחה בחום בינוני ולבשל תוך כדי ערבוב. לאחר שכל הסוכר נמס והסירופ שלנו הפך לשקוף (בערך כ-2 דקות של בישול) להוריד מהאש ולהמתין לקירור (כ-30 דקות בערך). להוציא ולזרוק את הג'ינג'ר. לבדוק את מצב הסירופ שלנו. לאחר שזה התקרר, לשפוך לתוכו את מיץ הקלמנטינות שסחטנו, כף אחת של מיץ לימון ולערבב.
שלב שלישי
את התערובת לשפוך לכלי עם מכסה ולהכניס לקירור במקפיא בערך ל-45 דקות.
לאחר מכן, להוציא את התערובת ולשבור את המרקם האחיד שנוצר עם כף או מזלג, לערבב ולהחזיר למקפיא.
לחזור על התהליך כל 30 דקות עד שהתערובת עשויה קרח באופן שווה. סה"כ לא יותר משעתיים (כלומר, יש לחזור על התהליך כ-4 פעמים).
להחזיר למקפיא ולכסות עד למועד ההגשה.
שלב רביעי
כאשר אנו מוכנים להגיש את הגרניטה שלנו, להוציא את הכלי מהקירור ולגרד את התערובת בעזרת מזלג כדי לשחרר את התערובת ולאוורר אותה. היא תהפוך להיות במרקם אוורירי ו-fluffy.
להוציא בעזרת כף ולהגיש בקערות קטנות או כוסות.
וזהו. אנו מוכנים לתשואות. בתיאבון.
הערות וטיפים
– ניתן להכין את הגרניטה גם מחתיכות של פירות ולא ממיץ. במקום לסחוט קלמנטינות, ניתן להוסיף אותן שלמות לבלנדר בתוספת קצת מים ולטחון אותן (את התערובת להוסיף לסירופ הסוכר כמו במתכון).
– ניתן להוסיף או להפחית מכמות הסוכר לפי הטעם. חשוב לזכור כי יחס המים ויחס הסוכר צריך להיות שווה תמיד על מנת שיווצר לנו סירופ סוכר.
– על מנת להעלות את רמת הכיף שלנו, ניתן כמובן להוסיף אלכוהול – וודקה, יין, רוזה, טקילה או כל משקה אחר שאתם אוהבים כדי להפוך את הקינוח למשכר ומרגש. אם אתם רוצים אלכוהול, פשוט מוסיפים אותו לתערובת יחד עם מיץ הקלמנטינות וכף מיץ לימון. לסיכום, למי שרוצה להתפנק או להרגיש עצמו תייר באיטליה, להרשים חברים או דייט, מוזמן להכין את המתכון הקליל והפוטוגני במיוחד הזה של גרניטה קלמנטינה. במעט השקעה תקבלו דבר קטן ועוצמתי שיגרום ליום הסגרירי שלכם להיות שונה ומיוחד יותר. כמו כן תצליחו לעורר פליאה והנאה בקרב חבריכם. לגזור ולשמור לחורף הקרוב.