קליפות קלמנטינה מסוכרות
כולנו אוהבים מתוק כמו סוכריות, ורובינו מעדיפים לצרוך אותן ממקור טבעי ובריא.
בכל זאת, רוב רובם של האנשים לא ישקיעו את המעט בהכנת הסוכריות הטבעיות האלה, שטעמן מתוק-חמצמץ והן מלאות ארומה הדרית בלי אף תוסף.
האמת? זאת לא השקעה כל כך גדולה בכלל.
מה מיוחד בקליפות קלמנטינה?
מעט השקעה, כבר אמרנו? אז חשוב לומר שביחס לפירות הדר אחרים, שקליפתם עבה יותר, הכנת קליפות מסוכרות מקלמנטינות היא יחסית מהירה יותר כיוון שקליפותיהן עדינות.
בעוד השריית פירות גסים יותר כמו תפוז יכולה להארך כמה ימים, כדי להפחית מרירות בקלמנטינה דרושות שעות בודדות.
בשורה התחתונה הכנת החטיף הטעים מקלמנטינה יכולה לארוך כמה שעות, ביחס להמתנה של כמה ימים במקרה של פירות גדולים יותר.
בקצרה מה התהליך שהקליפות הקלמנטינה צריכות לעבור?
בכל הכנה של פירות הדר מסוכרים הקליפות עוברות תהליך ראשוני שלמטרתו הוצאת המרירות, השרייה או הרתחה במים. לאחר מכן הן יעברו בישול בסירופ סוכר מה שהופך אותן למרמלדה.
ניתן להוסיף כאן גם תבלינים כדי לקבל טעמים עשירים ועמוקים יותר.
לאחר מכן מצפים בסוכר או לחלופין בשוקולד מומס.
מתכון בסיסי
מצרכים
קליפות מ-8 קלמנטינות טריות ועדיף אורגניות
1.5 כוסות סוכר
2 כוסות מים
סוכר או שוקולד מומס לציפוי – אופציונלי
אופן ההכנה
- השתמשו בסכין חיתוך חדה כדי לחרוץ את הקליפות של כל קלמנטינה לרבעים, חותכים רק את הקליפה מלמעלה למטה מסביב.
- השתמש באצבעותיך כדי לקלף את הקליפה מהפרי. זה בסדר אם יישאר קצת פרי על הקליפה לבינתיים.
- מלאו בערך 3-4 כוסות קליפה, מניחים את הקליפות בסיר של 3 עד 4 ליטר וממלאים את אותו במים קרים, ומשאירים מספיק מקום לרתיחה.
- מביאים את המים לרתיחה מלאה. מסננים את הקליפה ושופכים אותה לתוך קערה גדולה של מים קרים להתקרר במשך דקה. מסננים ומחזירים את הקליפה לסיר. חזרו על הרצף הזה פעמיים.
- לאחר ההרתחה והוצאת הקליפות, השתמשו בסכין חדה קטנה כדי לגרד בעדינות מהקליפה רק את החלק הלבן (וכל פרי שנותר על הקליפה), חותכים את הקליפות לרצועות ומניחים בסיר קטן יותר (2 ליטר) עם המים והסוכר.
- מביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה, תוך כדי ערבוב להמסת הסוכר.
- כוונו לאש בינונית-קטנה ובשלו את הקליפות ללא כיסוי, ערבבו קלות לעיתים רחוקות ובעדינות רבה עד שהסירופ מתאדה והקליפות הופכות שקופות ומזוגגות; זה ייקח פחות או יותר שעה. בשלב זה יש מי שמוסיפים גם כמה מקלות ציפורן וקינמון, או אפילו הל.
- מסירים מהאש ומשתמשים בכף מחוררת כדי להעביר את הקליפה לרשת מעל תבנית אפייה, כדי לתפוס את טפטופי הסירופ. מניחים להתקרר ולהתייבש למשך הלילה.
- כשמתקרר מגלגלים את הקליפות בסוכר לציפוי או בשוקולד שהמסתם בסיר באן מרי.
נשמר בכלי אטום במקרר עד מספר חודשים.
לסיכום,
כל מתכון לקליפות הדרים מסוכרות הוא קצת שונה, כאן מדובר בהליך יחסית קצר המתאים לפירות עם קליפה דקה (גם לימונים אפשר להכין ככה).
בגדול הסוד הוא להוציא מרירות ולבשל בסוכר, סה טו – ככה עשו סוכריות מאז ומעולם.