איך בוחרים אבוקדו
הדרך: ע.מ.ק – עונה | מראה | קושי
ע = עונה
בישראל נקטפים זני אבוקדו ונארזים החל מאוגוסט עד מאי. הזנים נבדלים בינהם בטעם, במרקם, בגדול, באחוזי השומן ובכמות המים שבהם. הזנים הפופולריים, דוגמת האס, נקטפים בין נובמבר לאפריל וזו תקופת השיא של העונה. כדאי להכיר את הזנים השונים ולדעת מהי ההעדפה האישית שלכם ובהתאם לבחור אבוקדו.
מ = מראה
רצוי לבחור אבוקדו ללא שריטות וצלקות שמעידות הן על פגיעה של ברד וקור והן על מכות. לרוב אין למראה השפעה על הטעם או על המרקם, אולם קורה שמכה חזקה במיוחד תשפיע על פנים הפרי ובמקום הפגוע עלול להתחיל רקבון.
ק = קושי
רמת הקושי של האבוקדו היא הפרמטר העיקרי המעיד על טריות הפרי. אבוקדו בשל ומוכן לאכילה יהיה אבוקדו רך ונעים למגע – אך לא רך מאד שעלול להיות בשל יתר על המידה. לכן, כשנעמוד מול ערימת האבוקדו אצל הירקן, או בסופרמרקט, רצוי לחשב את מועד אכילת האבוקדו ולבחור את רמת הקושי שלו בהתאם – לאכילה ב-24 השעות הקרובות נבחר אבוקדו רך ובשל לאכילה. בעוד מספר ימים נעדיף אבוקדו קשה שיתרכך בימים הקרובים אט אט.