אבוקדו - ערכים תזונתיים ויתרונות
שומן בריא
האבוקדו הוא הפרי היחיד המכיל שמן (חוץ מזיתים ואגוזים). כ- 20% מהרכבו התזונתי הם שמנים, בעיקר שמנים רב בלתי רוויים (השמנים הבריאים עבורנו, בעלי תכונות המונעות כולסטרול, תהליכי חימצון ומחלות לב), ובמיוחד חומצה לינולאית, המסייעת לגוף לייצר הורמונים חשובים.
ויטמינים
מאחר ותכולת השמן בו גבוהה, הוא מכיל גם ויטמינים מסיסים בשמן, שעיקרי ביניהם הוא ויטמין E. זהו נוגד חימצון חשוב ביותר, שכמו תפקידו בטבע (להגן על רקמות הצמחים מפני נזקי חמצון, קרינה והרעלה), כך גם תפקידו בגופנו, בנוסף לתפקידיו האחרים.
חלבון מלא
האבוקדו מכיל את כל חומצות אמינו החיוניות, מה שהופכו לבעל חלבון מלא. יש לכך ערך רב לצמחונים, לטבעונים, לתינוקות, לילדים ולאנשים בתהליכי הבראה. הוא מכיל גם פחמימות – בעיקר סיבים תזונתיים שאינם מתעכלים, אך עוזרים לתהליך העיכול.
ערכים תזונתיים
האבוקדו עשיר מאוד באשלגן ודל בנתרן, ובכל מתאים לבעלי נטייה למחלות לב, כולסטרול וטריגליצרידים. יש בו ברזל, סידן, מגנזיום ומעט ויטמין C.
ערכים תזונתיים לאבוקדו ממוצע (150 גרם):
קלוריות | 250 |
סיבים תזונתיים | 10 |
חומצה פולית (גר׳) | 135 |
אשלגן (מ"ג) | 760 |
נתרן (מ"ג) | 10 |
חלבון (גר׳) | 2.87 |
ויטמיןK (מ"ג) | 31.5 |
ויטצין 6B (מ"ג) | 0.43 |
ויטמיןC (מ"ג) | 13 |
ויטמין E (מ"ג) | 2.95 |