האם אבוקדו משמין?
האבוקדו לא מרגיש כמו פרי, אבל הוא פרי. בניגוד לפירות אחרים – הוא עתיר-שומן, ובניגוד לפירות אחרים – הוא בעל אחוז אפסי של סוכר וכמות נמוכה מאוד של פחמימות. נשאלת השאלה אפוא – האם אבוקדו משמין? זאת שאלה טובה, והתשובה אליה יחסית ברורה. רוצים לדעת מהי? מוזמנים להמשיך לקרוא.
הערך התזונתי של אבוקדו
אבוקדו מכיל 160 קלוריות ל-100 גרם ללא גלעין. מדובר בכמות גבוהה ביחס לפירות אחרים, וזאת בשל אחוז השומן הגבוה שלו – כ-14.5%. הוא מכיל כ-8.5% פחמימות, וזהו נתון נמוך ביחס לפירות אחרים. תפוח למשל מכיל כמעט 14% פחמימות, וענבים מכילים כ-18% פחמימות. האבוקדו גם דל מאוד בסוכרים, ומכיל פחות מגרם סוכר לכל 100 גרם מזון – שזה נהדר. האבוקדו מכיל גם 2% חלבון.
האבוקדו מספק לנו ויטמינים מסיסים במים מקבוצת B, לרבות B1, B3, B5, B6 ו-B9. הוא מכיל גם ויטמין C ו-ויטמינים מסיסים בשומן כמו ויטמין E ו-K. בצד המינרלי, הוא מעשיר את הגוף שלנו בסידן, מגנזיום, זרחן ואשלגן. חומצות השומן שבאבוקדו הינן ברובן חומצות שומן בלתי-רוויות, שנחשבות לבריאות יותר מאשר חומצות שומן רווי. בשורה התחתונה, האבוקדו בריא לנו ומספק לנו ערכים תזונתיים רבים במיוחד.
אבוקדו – בחירה מצוינת לירידה במשקל
האם אבוקדו משמין? אם נצרוך ממנו יתר-על-המידה, סביר להניח שנוכל להשמין, אך זה לא סביר שנצרוך הרבה מאוד אבוקדו או שנגזים בצריכה. בכל מקרה כמובן שהדבר תקף באותה המידה גם למאכלים רבים אחרים. מתינות ואיזון מהווים מפתחות חשובים ומשמעותיים בכל הקשור לירידה במשקל ולשמירה על משקל מבלי להשמין.
אנשים רבים נוטים לחשוב שקלוריות הן כל הסיפור. קלוריות הן בהחלט לא כל הסיפור, וישנם גורמים רבים המשפיעים על המשקל שלנו, כמו למשל איזון הורמונאלי, אינדקס גליקמי וסוג הקלוריות הנצרכות – לא כל הקלוריות נולדו שוות. קלוריות של אוכל טרי ושלם כמו אבוקדו אינן שוות-ערך לקלוריות המגיעות ממזונות מעובדים ומפחמימות פשוטות וריקות, שמעלות את רמת הסוכר בגוף במהירות ובמידה רבה.
אבוקדו – חומצות שומן לשמירה על שובע
אנשים רבים נוטים לחשוב ששומן משמין באופן מיוחד – ממש כמו השם שלו. כדאי לנפץ את המיתוס הזה. שומן טבעי, בריא ובלתי-מעובד, בדיוק כמו חומצות השומן המצויות באבוקדו, עוזר לנו לשמור על שובע לאורך זמן. בניגוד למאכלים המעלים את רמת הסוכר בדם במהירות, וגורמים לנו לחוות ירידה תלולה ברמת הסוכר מספר שעות לאחר מכן, מה שגורם לנו להיות רעבים מחדש תוך זמן קצר – אבוקדו מספק לנו שובע יציב ורגוע.
בנוסף לכך, אבוקדו מכיל גם כמות נאה מאוד של סיבים תזונתיים, שתורמים לפעילות מערכת העיכול, אינם מספקים קלוריות כי הגוף לא מסוגל לעכל אותם, ולא פחות חשוב מכך – עוזרים לנו לשמור על שובע לאורך שעות רבות. שילוב חומצות השומן הטובות והבריאות ואחוז הסיבים התזונתיים שבאבוקדו עוזר לנו לחוש שבעים ומסופקים, לא לחפש נשנושים, לצרוך פחות קלוריות, ובשורה התחתונה – לא להשמין.
אבוקדו – להרגיש מלאים מבלי להיות מלאים
צריכת אבוקדו, שמכיל שומן בריא וסיבים תזונתיים, מאיטה את שחרור האוכל מהקיבה. מסיבה זאת, שילוב אבוקדו בתזונה הקבועה עוזר לנו להרגיש מלאים במהלך היום – מבלי להשמין. תחושת השובע עוזרת לנו להאריך את הזמן בין הארוחות. אם אתם מתקשים לשמור על שובע, ומוצאים את עצמכם מנשנשים בין הארוחות, אבוקדו מהווה פתרון טוב לכך.
יש לזכור שהקלוריות שבאבוקדו הן עדיין קלוריות, וכמותן בהחלט לא קטנה. מסיבה זאת יש לצרוך אותו במתינות. ניתן לצרוך אבוקדו קטן או חצי אבוקדו גדול פעם או פעמיים ביום, וכך ליהנות מהיתרונות שלו מבלי להפריז בכמות הקלוריות. גם אם כמות הקלוריות איננה כל הסיפור בכל הקשור להשמנה, היא עדיין משחקת תפקיד משמעותי בנידון.
אבוקדו – שומן בריא ולא משמין
יתרונות בריאותיים ודיאטטיים נוספים של האבוקדו טמונים בסגולותיהן הטבעיות של חומצות שומן בלתי-רוויות. חומצות אלו עשויות לעזור בהפחתת הדלקתיות בגוף ובשיפור בריאות הלב. הן עשויות להעלות את הרגישות לאינסולין ולאזן את רמת הסוכר בדם. ובכך, למנוע או להפחית את הסיכוי לחלות בסוכרת. יתרון אפשרי נוסף הוא הפחתה בכמות הטריגליצרידים וכולסטרול מסוג LDL.
אם אתם אוהבים אבוקדו, אין מה לחשוש מהשמנה. ההמלצה הרווחת בקרב תזונאים ואנשי מקצוע אחרים העוסקים בתזונה היא בהחלט לצרוך אבוקדו. המכשול העיקרי הוא לדעת לבחור אבוקדו טוב, לדעת כיצד לאחסן אותו ולהבין מתי בדיוק הוא בשל ומושלם לאכילה. ניתן לאכול אותו כמו שהוא, בתוספת תיבול מינימאלי, לצרוך אותו בתוך כריכים ולהשתמש בו כממרח נפלא ובריא. שיהיה בתיאבון ובהנאה, ואל חשש מהשמנה.