הכל על גידול ושיווק בננות בישראל
גידול צמח הבננה בישראל הוא ההוכחה לכך שטכניקות חקלאיות מודרניות עושות את כל ההבדל. הבננות נועדו מטבען לגדול באקלים טרופי, אך בזכות שיטות הגידול החדשניות הן גדלות בהצלחה גם באקלים הים תיכוני של ארצנו. הודות לחקלאים, המשפחות בישראל נהנות מתוצרת בננות מקומית ומשובחת, בכל חודשי השנה.
הבננות לא צומחות מזרע, אלא מפקעת באדמה. כל גבעול דמוי גזע שצומח, מצמיח תפרחות שמהן בוקעים אשכולות הבננה המרשימים. פרח הבננה מופיע לרוב כבר בחודש השישי או השביעי לשתילה, אך הוא נקצר רק כשנה לאחר מכן. בארץ ישראל, אף כעבור שנה וחצי. לאחר מותו של הגבעול דמוי הגזע גדל אחד חדש מאותה הפקעת- בתהליך מחזורי ומרגש.
גידול הבננות בישראל
צמחי הבננה זקוקים לקרקעות עשירות ופוריות, עם הרבה לחות וניקוז טוב. בישראל, המטעים של הפרי ממוקמים בעיקר בבקעת הירדן ובאזור החוף, שם הלחות והחום גבוהים והסיכוי לקרה נמוך. לאחרונה, עוד ועוד מטעי בננות ננטעים באזור הנגב הצפוני וגדלים בהצלחה, למרות היובש, בזכות ניהול אתגרים מקצועי הכולל חומרי הזנה איכותיים ושיטות השקיה בהמטרה חדשניות.
עונת גידול הבננות בישראל משתנה בהתאם לאזור הספציפי ולתנאי הגידול. בדרך כלל, הפרי נקטף בישראל כל השנה, כאשר שיא הקצירים מתרחש בחודשי הקיץ- מיוני עד אוגוסט. עם זאת, עונת הגידול יכולה להיות מושפעת מגורמים כמו תנאי מזג האוויר, איכות הקרקע וניהול מזיקים. באזורים עם טמפרטורות מתונות יותר, כמו אזור הגליל, ניתן לגדל בננות כל השנה. באזורים חמים יותר, כמו בקעת הירדן, צמחי הבננה דורשים ניהול זהיר יותר ועשויים להפיק פחות פירות במהלך חודשי הקיץ הלוהטים, שכן הטמפרטורה המועדפת על צמחי הבננה היא 27 מעלות צלזיוס.
אתגרים בגידול ושיווק הבננות בישראל
כאמור, אחד מהאתגרים הגדולים ביותר של גידול הבננה בארץ הוא האקלים, שאינו אופטימלי לכך. על כך מתגברים החקלאים בהצלחה בעזרת פתרונות השקייה ודישון מתאימים, ואף שוקדים על פיתוח זנים חדשים של בננות שישגשגו בתנאי האקלים הקיימים.
מחסור במים ובלחות: ישראל היא מדינה יבשה יחסית, ומחסור במים הוא אתגר משמעותי עבור גידול הפרי. בננות דורשות השקיה סדירה כדי לצמוח, והדבר יכול להיות מאתגר באזורים שבהם המים מוגבלים והלחות אינה גבוהה מספיק. יצירת מיקרו-אקלים מתאים בתוך המבנה בו גדלות הבננות עוזרת לחקלאים להתגבר על אתגר זה.
מזיקים ומחלות: בננות רגישות למגוון מזיקים ומחלות, כולל נמטודות, תריפסים, כנימות, מחלת פסיפס הבננה, קרדית ומחלות פטרייתיות. ניהול יעיל של מזיקים ומחלות בעזרת עירנות מקסימלית וחומרי הדברה מתאימים הוא קריטי לחקלאות בננות מוצלחת.
עלות הייצור הגבוהה: אחד האתגרים המשמעותיים ביותר הוא עלות הייצור הגבוהה, הנובעת מעלויות העבודה הגבוהות בארץ והצורך בטכניקות השקיה והדברה מתקדמות. פתיחת השוק ליבוא בננות ממעבר לים והפחתת מכסים עלולה להוות אתגר לחקלאים המקומיים, שנדרשים להתחרות מול יבוא זול במיוחד.
המטרה של חקלאי גרנות: שגשוג החקלאות המקומית
התארגנות חקלאי גרנות נוצרה מתוך תשוקה לתוצרת ישראלית מקומית. אנחנו מעניקים כתף תומכת לחקלאים שלנו, תוך מתן ליווי אישי ומסור, בכל שלב בשרשרת הגידול והשיווק. במקצועיות רבה אנחנו מעניקים להם את העזרה לה הם זקוקים: אם זה בגידול, באספקה או בשיווק התוצרת, וזאת על מנת שיזכו לתפוקה ולרווחיות לה הם ראויים בתור חקלאים מסורים.
הציוד והמערכות המודרניות, המקצועיות, הניסיון וכוחה של הקבוצה המאוגדת מוכיחים עצמם בכל פעם מחדש.
רוצים לשמוע עוד? תרימו טלפון, אנחנו כבר מחכים לכם על הקו: 072-3939306