האבוקדו שומר על בריאות הלב שלך
מחקר חדש שעקב במשך 30 שנה, אחרי למעלה מ-100,000 משתתפים, קובע לראשונה: אכילת אבוקדו אחד בשבוע תורמת רבות לבריאות הלב ומפחיתה את הסיכון למחלות לב.
מחקר הענק שבוצע בארה"ב, ע"י בית הספר לבריאות הציבור של הרווארד, עקב אחרי יותר מ-110,000 גברים ונשים בריאים, בגילאי 30 עד 75 במשך 30 שנה.
החוקרים דיווחו כי אנשים שאכלו לפחות שתי מנות אבוקדו, כלומר כמות של כוס אבוקדו או אבוקדו שלם בשבוע, היו בסיכון הנמוך ב-16% למחלות לב וכלי דם ובנוסף, סיכון הנמוך ב-21% למחלות כליליות.
בתיאור המחקר שפורסם בכתב העת של איגוד הלב האמריקאי, נכתב כי במהלך המחקר המשתתפים נדרשו להגיע לתחקירי ביקורת על התזונה שלהם כל שנתיים עד ארבע שנים.
כמו כן, לאורך 30 שנות המחקר התברר גם כי צריכת האבוקדו שלהם הוכפלה פי 2 בממוצע.
לקחו הכל בחשבון
החוקרים מהרווארד התאימו את התוצאות למשתנים שונים שעלולים גם הם להשפיע על בריאות הלב כמו השמנת יתר, צריכת אלכוהול, מצב עישון, גיל ומצבים בריאותיים אחרים.
לאחר כל השכלולים וההתאמות לגורמי הסיכון הקרדיווסקולריים של המשתתפים במחקר, תוך התחשבות בהרגלי התזונה הכוללים שלהם, נמצא כי אלו שאכלו מנת אבוקדו פעמיים בשבוע היו בסיכון נמוך בהשוואה לאחרים שאכלו אבוקדו לעתים רחוקות או לא אכלו אבוקדו בכלל.
הבריאות שבאבוקדו
בעזרת שימוש במודל סטטיסטי, החוקרים הצליחו להעריך כי החלפת חצי מנה של מרגרינה, חמאה, ביצה, יוגורט, גבינה או בשר מעובד באבוקדו בכל יום יכולה להוריד את הסיכון לאירועים הקשורים למחלות לב וכלי דם בכ- 22%. עוד ציינו החוקרים כי לא נמצאה תועלת נוספת בהחלפת אבוקדו בשמנים צמחיים או אגוזים.
אחת הסיבות לכך היא שבהשוואה למזונות אחרים המכילים שומן, אבוקדו מכיל יותר חומצות שומן חד בלתי רוויות, אשר הוכחו כמועילות לבריאות הלב על ידי הורדת הכולסטרול הרע.
בינינו? לא באמת היינו צריכים עוד סיבות לאכול אבוקדו, אבל אנחנו שמחים לגלות שהוא עדיין מצליח להפתיע אותנו בכל פעם מחדש עם סגולות בריאותיות חדשות שלא ידענו לגביו.