אבוקדו בתזונה שלכם וכל היתרונות הגלומים בו
רוצים לשפר את בריאותכם אבל גם שיהיה לכם טעים בדרך? שילוב של אבוקדו בתזונה שלכם הוא המהלך הנכון להשגת המטרה. הסיבה: לאבוקדו יש יתרונות בריאותיים רבים, החל מסיבים תזונתיים ועד למגוון של ויטמינים שימושיים, שדרושים לתפקוד תקין של הגוף.
קשת רחבה של ויטמינים
כל אבוקדו כולל בתוכו את הויטמינים החשובים הבאים:
ויטמין K – עוזר בספיגה של הסידן אל העצמות ובכך מחזק אותן. עשוי להוריד את הסיכון אצל מבוגרים לחלות במחלת האוסטאופורוזיס, שגורמת לבריחה של סידן מהגוף ולעצמות מחוררות שנשברות בקלות. בנוסף, הוא חיוני לתהליכים תקינים של קרישת דם במקרה של פציעה.
ויטמין E – ויטמין זה הוא נוגד חמצון עוצמתי, שביכולתו להגן על חלקי התא שמרכיבים את העור. הוא גם גורם להתחמצנות של הכולסטרול הרע LDL, מה שמפחית את שקיעתו בכלי הדם. במלים אחרות: אבוקדו בתזונה שלכם מוריד את הסיכון להתקף לב.
ויטמין B – כל אבוקדו מכיל קבוצה של חמישה סוגי ויטמין B. הבולט ביותר מתוכם הוא ויטמין B6, ששומר על תקינות מערכת העצבים, מסייע בפירוק שומנים וחלבונים ולוקח חלק בתהליך יצירת סרוטונין לוויסות מצב הרוח. המסקנה – אבוקדו בריא לא רק לגוף אלא גם לנפש.
ויטמין C – ויטמין קריטי שהגוף נעזר בו ליצירת חלבון בשם קולגן, שהכרחי לריפוי פצעים בגוף (ובפצעים עמוקים משאיר לצלקות). לויטמין C יש גם תפקיד בספיגת ברזל, מה שמוריד את הפוטנציאל להתפתחות של מחלת האנמיה. בנוסף, הוא מפחית את הסיכון לשבץ מוחי וביכולתו להאט תהליכי הזדקנות. מי היה מסוגל לשער ששילוב אבוקדו בתזונה יכול לשמור עליכם צעירים?
מינרלים חשובים שנמצאים באבוקדו
אבוקדו בריא לא רק כי הוא מכיל ויטמינים, אלא גם כי יש בו מספר מינרלים שנחוצים לשמירה על בריאות הגוף:
אשלגן – מינרל חיוני לשמירה על בריאות השרירים והאבוקדו עשיר בו. האשלגן מסייע בתהליך התכווצות השרירים וגם יש לו תפקיד בתפקוד תקין של התאים ברקמות השונות של הגוף. כמו כן, הוא עוזר בשמירה על ערכי לחץ דם תקינים.
מגנזיום – מגן על השרירים ועל קצב לב יציב. יש לו גם תפקיד בשמירה על פעילות תקינה של מערכת החיסון ובוויסות רמות הסוכר בדם.
סיבות נוספות לשלב אבוקדו בתזונה שלכם
לוטאין – חומר צבע טבעי באבוקדו שנמצא קבוע ברשתית העין שלנו. תפקידו להגן על העין מפני קרינה אור חזקה ומזיקה. בעולם רפואת העיניים מידת נוכחותו נחשבת אינדיקציה לאיכות הראייה. היעדרות כמות מספקת של לוטאין עלולה להוביל לניוון ועיוורון בגיל מבוגר. מחקרים מצביעים על אפשרות שלוטאין עשוי גם להקל על כאבי שרירים הנובעים ממאמץ גופני ולהפחית את הסיכון להתקפי לב וסוגים מסוימים של סרטן, אך הדברים עוד לא הוכחו באופן חד משמעי.
חלבון – אמנם באבוקדו אין הרבה חלבון, אבל הוא כן מכיל את כל חומצות האמינו הנחוצות ולכן הערך הבריאותי של החלבון באבוקדו הוא גבוה מאוד. הוא מקור מצוין לחלבון עשיר, במיוחד לבעלי תזונה צמחונית וטבעונית מאחר והם נמנעים מצריכת בשר.
סיבים תזונתיים – האבוקדו מכיל כמות מכובדת של סיבים תזונתיים, שמסייעים בהסדרת הפעילות של מערכת העיכול. בנוסף, סיבים תזונתיים מפחיתים את רמות הכולסטרול בגוף בזכות הפיטוסטרולים, שמתחרים עם הכולסטרול בספיגתו במעיים.
שומן בלתי רווי – משביע יותר מפחמימות ריקות ומסייע במניעת מחלות לב וכלי דם. אגב, שומן בלתי רווי גם הופך את האבוקדו ליעיל נגד עצירות.
כמה אבוקדו לאכול ביום?
על אף שלאבוקדו יש יתרונות בריאותיים רבים, אבל כמו כל דבר בחיים מילת המפתח כאן היא מינון. ההמלצה היא לאכול 2 כפות אבוקדו ביום, או 6 כפות אם אתם נמנעים מחלבונים מהחי. אפשר למרוח את האבוקדו על פרוסת לחם, לשלב אותו בתוך סושי ויש עוד המון מתכונים נהדרים שאפשר להכין בעזרת אבוקדו. בתיאבון!